DEZBATERI PUBLICE: „Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului din str. Trandafirilor, 6”

16 Iulie 2018

marți, 03 august 2018, ora 10:00, în Sala de festivități a Preturii sectorului (str. Teilor, 10), et. I, vor fi organizate dezbateri publice asupra Proiectului „Planul Urbanistic Zonal privind valorificarea terenului cu numărul cadastral 0100101.265 din str. Trandafirilor, 6” (restaurantul Doina).

DAVID VERSUS GOLIAT SAU PUTEM STOPA CONSTRUCȚIILE CARE NE ÎNCURCĂ?

21 Iunie 2018

„ÎNTR-O ZI A APĂRUT UN GARD” Așa încep majoritatea conflictelor legate de construcția unor blocuri care deranjează tot mai mult locuitorii. La început apare un gard, apoi vin constructorii, se sapă un fundament și se dă în exploatare un bloc.

Cultura e un bun comun, sau despre Cinematograful Gaudeamus la trecut și… viitor

12 Iunie 2018

De ce este important să ne îngrijorăm și să protestăm împotriva demolării clădirii Cinematografului Gaudeamus? Pentru că istoria înstrăinării cinematografului, privatizarea lui ulterioară, vinderea și revinderea, ruinarea și, în cele din urmă demolarea acestuia e un caz exemplar despre soarta întregii infrastructuri culturale publice în epoca post-sovietică, istoria complicității între mediul de afaceri și autorități pentru a vinde, bucată cu bucată, clădiri și spații publice, terenuri, ape, păduri și alte bunuri comune.

Page 1 of 29