Nucleul istoric al Chișinăului sub „Efectul Ambasadei”

25 Iunie 2019

Membrii Centrului de Urbanism sunt îngrijorați de recentele declarații ale noului ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Cel din urmă afirmă că lucrările de construcție a noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău pe terenul fostului Stadion Republican vor începe în scurt timp. Acum, potrivit lui Popescu, autoritățile de la Chișinău trebuie doar să întreprindă „câțiva pași tehnici” pentru a debloca procesul, ne informează TV8.

Spațiile de agrement sau cum cetățenii trebuie să revendice orașul

17 Iunie 2019

Orașele prospere sunt acelea care își propun să ajungă de la un nivel de administrare bazat pe proiect la cel care implică comunitatea propriu-zisă pentru care există spațiul public. Cu alte cuvinte, cheia succesului ar fi democratizarea procesului de administrare al orașului. Perioada Politburourilor a apus demult, iar APL cu siguranță nu ar trebui să reprezinte o astfel de entitate

Propuneri la proiectul de modificare a Regulamentului privind bugetul civil

12 Februarie 2019

Propuneri la proiectul de modificare a Regulamentului privind bugetul civil în municipiul Chişinău, aprobat prin decizia Consiliului municipal Chişinău nr. 1/3 din 01.02.2018 din partea unui grup de asociații obștești, inițiative, activiști civici.

Page 1 of 34