Ședința moderată de vice-primarul Nistor Grozavu. Primarul Dorin Chirtoacă întârzie.
Direcția de poliție: Săptămâna precedentă, angajații poliției capitalei au asigurat ordinea publică la 31 de măsuri în masă, toate s-au petrecut fără încălcări. În total au fost întocmite 1200 procese contravenționale, au fost aplicate amenzi de 556 mii de lei și sunt achitate pe parcursul la 72 de ore 135 mii lei. 
Situația accidentală: în total au fost înregistrate 18 accidente rutiere, 22 persoane traumatizate, 2 persoane decedate, 4 accidente sunt cu implicarea pietonilor, 3 cazuri pe trecerile pietonale la care nu sunt instalate limitatoare de viteză, 1 persoană în afara trecerii pietonale. 
De la începutul anului, în total au fost înregistrate 1101 accidente rutiere, 56 persoane au decedat, 1359 persoane au rămas traumatizate. 
 
Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare: Agentul termic este livrat la toate blocurile locative.
Ce ține de salubrizare: 34 rute evacuate în total, timp de 1 lună jumătate au fost evacuate 2855 de rute. La întreprinderile municipale este greblat în jur de 98%, evacuate în jur 90%. La asociațiile de locatari este puțin mai slabă, 75%. În total pe oraș este în jur de 70%.
La presuratul de antiderapant au fost 3 ieșiri, s-a presurat 7 tone de lichid și 3 tone de sare, + 13 tone de sare cu nisip a fost împrăștiat de către gestionarii fondului locativ, în total 25 tone împrăștiat și presurat.
 
TERMOELECTRICA: În continuare lucrează 4 surse, temperatura prestabilită 72, pe retur 49, debitul pe sistem 18 mii, suplimentul 54, se livrează 400 gigacalorii pe oră.
Săptămâna precedentă, pe rețelele inter-cartiere au fost 3 cazuri de avarie, pe apă caldă menajeră 8 cazuri, toate au fost remediate.
Pe partea financiară schimbări nu sunt.
 
Î.M. EXDRUPO: Se lucrează. S-a lucrat la lichidarea situațiilor de avariere pe o suprafață de 420 metri pătrați. Au fost evacuate 40 de curse de la salubrizarea manuală.
Au fost aplicate marcaje rutiere pe o suprafață de 340 metri pătrați.
Au fost montate indicatoare conform prescripțiilor și indicațiilor de la Direcția Poliție.
La prelucrarea suprafețelor cu material antiderapant, s-a folosit circa 380 tone de amestec de sare cu nisip. 
 
Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi: Pe parcursul săptămânii precedente au fost evacuate 189 rute de gunoi menajer și frunze. S-au îndeplinit lucrări de curățire și doborâre a arborilor pe străzile A. Mateevici, Pandurilor, Serghei Lazo și Maria Cebotari. Au fost defrișați 78 de arbori, iar 94 au fost curățați. Se efectuează lucrări de plantare a arborilor cu bulgări de pământ pe străzi. Săptămâna trecută au fost plantați circa 700 de arbori.
 
S.A. Apă Canal: Livrarea agentului termic funcționează la parametrii normali.
În timpul apropiat urmează să fie aprobate de către ANRE, costurile de bază și nivelul pierderilor, astfel încât în luna ianuarie și prima jumătate a lunii februarie să fie clar în ceea ce ține de aprobarea tarifelor pentru S.A. Apă Canal.
Mai multe informații cu referire la reparațiile care urmează să aibă loc, pot fi găsite pe siteul S.A. Apă Canal.
 
Direcția generală transport public și cai de comunicație: Pe bd. Ștefan cel Mare au fost efectuate lucrări în jur de 700 metri pătrați de pavaj, 30 metri liniari de corectări/conectări de bordură. S-a pregătit șantierul pentru perioada de iarnă. Pe str. Negruzzi s-au efectuat lucrări de pavaj în volum de circa 400 metri pătrați. Pe str. V. Alecsandri au fost montate 120 de indicatoare rutiere. Continuă lucrările pe partea electrică. Din data de 21 decembrie șantierul va fi închis până când vor fi condiții meteo pentru a continua lucrările de amenajare în pavaj și conectarea pilonilor noi.
 
Direcția Finanțe: În ultima perioadă se înregistrează o avalanșă de conturi îndreptate spre Trezorerie, totodată Direcția Finanțe a solicitat prezentarea contractelor pentru a fi verificate. Chiar dacă a fost prestabilit termenul limită la 20 decembrie, vor continua să vină solicitările spre plată. Nu se știe dacă va fi posibilă achitarea facturilor/dispozițiilor de după data de 20 decembrie. Totodată se propune ca până la data de 28-29 decembrie să fie achitat maximum posibil către Trezorerie.
 
Dorin Chirtoacă a vorbit despre disciplină, mecanismele democratice, reguli, etc. 18:38 
 
Mihai Moldovanu de la Direcția Sănătate, raportul comisiei de anchetă privind rezultatele anchetei de serviciu asupra implicării funcționarilor din cadrul Direcției educație tineret și sport din mun. Chișinău, dosarul de aranjare a unor licitații privind acționarea produselor alimentare pentru școli și grădinițe, pentru constatarea existenței sau a inexistenței răspunderii disciplinare a funcționarilor din cadrul serviciilor abilitate din sector, a angajaților instituțiilor preșcolare și preuniversitare din municipiu.
 Discuția detaliată pe marginea acestui caz răsunător, poate fi ascultată în versiunea audio.
Descifrare: Sergiu BEJENARI