Ședința moderată de vice-primarul Nistor Grozavu. Primarul Dorin Chirtoacă este în oraș.
 
Direcția de poliție: Săptămâna precedentă în total au avut loc 29 de măsuri în masă, toate s-au petrecut fără încălcarea ordinii publice. De către angajații poliției capitalei, în total au fost întocmite 1056 de procese contravenționale, au fost aplicate amenzi de 445 mii lei, sunt achitate pe parcursul a 72 ore 115 mii lei. 
În total au fost înregistrate 27 de accidente rutiere, 27 persoane traumatizate, 1 persoană decedată, 9 accidente sunt cu implicarea pietonilor, 4 au fost loviți în afara trecerilor pietonale și 5 pe trecere. Principala problemă este încălcarea vitezei. 
 
Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare: Ceea ce ține de livrarea agentului termic la blocurile locative, totul funcționează în regim normal, probleme nu sunt.
Vorbind de Î.M., este greblat 96%, evacuat 83%, în 2 săptămâni posibil să fie finalizate lucrările la blocurile municipale.
La asociațiile de locatari și ACC lucrările sunt la 71%, mai rea situația este la CCL deoarece aici evacuarea este la nivel de 62%, dar se lucrează.
 
S.A Apă Canal: Cele 3 centrale termice sunt în funcționalitate deplină, lucrează la parametrii normali, nu există devieri.
 
Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi: În urma vântul din ultimele zile, chemări nu sunt. Continuă lucrările de curățare și defrișare a arborilor uscați și avariați de pe străzile Pandurilor, A. Mateevici (de la V. Alecsandri până la Tighina), Sfatul Țării și Serghei Lazo.
Au fost evacuate 179 de rute de frunze, lucrările continuă, în jur de 55-60% din frunziș este evacuat.
 
Î.M. EXDRUPO: Se lucrează conform programului, au fost finalizate reparația suprafețelor degradate la obiectele din faza de execuție. Suntem pe ultima sută de metri. Unde permit temperaturile, se lucrează și în weekend. Se lichidează situațiile de avariere.

Direcția generală transport public și cai de comunicație: Săptămâna precedentă s-au efectuat lucrări de amenajare a pavajului pe bd. Ștefan cel Mare pe o suprafață de 275 metri pătrați, pe bd. Negruzzi au fost instalat pavaj 170 metri pătrați, pe str. V. Alecsandri au fost instalate 48 de indicatoare rutiere. Săptămâna viitoare vor continua lucrările.
 
TERMOELECTRICA: La moment lucrează sursa 1, 2, Vest și Sud. Observații nu sunt. Temperatura prestabilită este de 66 grade, pe retur 47 grade, debitul per sistem este de 17200, suplimentul 55, se livrează 348 giga calorii pe oră. Cu încălzire sunt alimentate 3900 blocuri, cu apă caldă menajeră 1593 de blocuri locative. Săptămâna trecută au fost 24 de intervenții în rețele, toate au fost lichidate. La momentul actual, direcțiile municipale înregistrează o datorie de circa 30 milioane de lei, întreprinderea are conturile blocate.
 
Direcția Finanțe: La momentul actual, direcția a perfectat proiectul de decizie cu privire la rectificarea bugetului, respectiv în proiect sunt incluse surse suplimentare pentru alocarea sumelor privind achitarea datoriile pentru agentul termic, în mare parte țin de alocațiile pentru instituțiile de învățământ peste 20 milioane de lei. Atât pe parcursul anului au fost făcute redistribuiri, cât și la sfârșit de ani suntem în situați în care alocăm din sursele proprii ale municipalității pentru ramura învățământ pentru a acoperi necesitățile agentului termic.
Proiectul bugetului pentru anul 2017 a fost perfectat în termenii încadrați în cadrul legal încadrați de către direcția finanțe, dar suntem în situați în care suntem. A fost înaintată o solicitare către Ministerul Finanțelor în scopul majorării transferurilor către municipalitate în sumă de 231 milioane lei, această sumă este argumentată, 36 mil. pentru ramura învățământului, 195 mil. lei pentru acoperirea pierderilor.
La începutul lunii noiembrie în cadrul Curții de Conturi a fost făcut un raport referitor la noua formulă de finanțare conform legii finanțelor publice locale, în care s-a spus că această formulă este benefică pentru unele APL-uri, dar defavorizează altele, în mare parte defavorizează mun. Chișinău. (Întrebarea urmează să fie discutată.)
 
Direcția Sănătate: Numărul cazurilor de viroze a crescut esențial, în ultima săptămână cifra s-a dublat atât la maturi cât și la copii, în prezent sunt 13 cazuri de gripă confirmate prin metoda de laborator, 5 maturi și 8 copii, dar în prezent în Spitalul municipal de boli contagioase se află 49 de copii internați cu gripă confirmată clinic, spitalul având 100 de paturi, la momentu sunt 130 de copii. Este un flux foarte mare.
Se recomandă tuturor instituțiilor de educație, să fie organizat filtrul sanitar de dimineață, pentru a localiza focarul de infecție la domiciliu și să nu permită răspândirea virozelor în aceste instituții de învățământ.
Pentru mun. Chișinău sunt preconizate 34 mii de doze de vaccine, cu 11 mii mai multe față de anul trecut. Vaccinul trebuie să ajungă în această săptămână.
A fost redeschis centrul de instruire, în or. Vadul lui Vodă. Presa nu a fost interesată de deschiderea acestui centru.
 
Direcţia generală educaţie, tineret şi sport: Pe parcursul săptămânii precedente au continuat evaluările în ceea ce ține de alimentația din instituțiile de învățământ, au fost vizitate mai multe instituții de învățământ secundar, nu a fost depistat nici un caz de livrare de produse alterate. Se lucrează la aprovizionarea cu produse alimentare până la finele anului 2016.
 
Centrul Militar Teritorial: Se desfășoară activități de selectare și pregătire pentru încorporare în Armata Națională care va fi la data de 23 ianuarie.
Pe parcursul săptămânii trecute a fost desfășurată rotația contingentului CVOR 5 din Kosovo (s-au aflat în Kosovo timp de jumătate de an).
La data de 9 decembrie, militarii au finalizat evacuarea unui lot de 125499 tone de deșeuri de pesticide stocate în depozitul central raional din s. Bugeac r-nul Comrat. Activitățile respective fac parte din proiectul fondului de încredere NATO, prin distrugerea pesticidelor și produselor chimice periculoase din Republica Moldova. Până în prezent în cadrul proiectului au fost pregătite pentru export, transportate și distruse circa 953 tone de deșeuri de pesticide din 11 depozite centrale raionale, Anenii Noi, Basarabeasca, Ialoveni, Cahul, Călărași, Dondușeni, Glodeni, Leova, Soroca, Fălești, Taraclia și Comrat.
 
Descifrare: Sergiu BEJENARI